Kursfup i Parken: Må aktier få kunstigt åndedræt

En telefonsamtale mellem en aktiehandler fra FIH Erhvervsbank og en tidligere Parken-direktør blev onsdag et af de væsentligste omdrejningspunkter i sagen om kursfup i Parken, som i øjeblikket behandles i Københavns Byret.

Aktiehandleren foreslår i en telefonsamtale, hvor emnet er Parken-aktiens kurs i forhold til resten af markedet, at de skal give aktien "kunstigt åndedræt".

Professor Jesper Lau Hansen fra Center for Erhvervsret på Københavns Universitet vil ikke tage stilling til den konkrete telefonsamtale, men siger generelt, at grænserne for, hvad der er kursmanipulation, og hvad der er lovlig handel med aktier, er flydende.

- Man må ikke forsøge at påvirke kursen. Det vil sige, at man for eksempel ikke må forsøge at holde kursen et sted, hvor man ikke mener, at den ellers ville ligge i fri handel.

- Derimod må man gerne forsøge at sikre, at der er likviditet i en aktie. Det vil sige sørge for, at den bliver handlet, siger han.

Generelt er overskriften for, hvad der er kursmanipulation, at man ikke må vildlede markedet. Men der kan være en vis usikkerhed om, hvad det dækker over, siger Jesper Lau Hansen.

- Insiderhandel og andre børsregler er ret enkle at forstå, men kursmanipulation er en samlet kasse for mange forskellige begreber.

- For mig at se er fællesnævneren, at man foretager et indgreb i det prissignal, som et marked sender, når der handles på en børs, siger han.

- Man kan ikke undgå at påvirke kursen, når man handler, men man må ikke handle for at påvirke kursen, tilføjer han.

Tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup afviste bankhandlerens forslag om at give "kunstigt åndedræt".

Han er sammen med Flemming Østergaard, tidligere bestyrelsesformand for Parken, tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder. Begge nægter sig skyldige.

I alt fire personer er tiltalt, og der er yderligere rejst tiltale mod de to selskaber, Parken Sport & Entertainment A/S samt FIH Erhvervsbank.

Ifølge tiltalen skete kursmanipulationen ved, at Parken i en periode købte cirka 95.000 styk egne aktier til en værdi af cirka 113 millioner kroner.

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip