Kurven er knækket: Færre danskere i RKI end sidste år

Danskernes privatøkonomi er på vej i den rigtige retning. Det viser nye tal fra Experian, der ejer RKI Kredit Information, hvor dårlige betalere bliver registreret.

Således var der ved årsskiftet 231.582 danskere i registret, og det er 1222 færre end for et år siden, hvor 232.804 havde fået en eller flere anmærkninger på grund af ubetalte regninger.

Samtidig er antallet af anmærkninger også faldet, ligesom den samlede gæld i registret er blevet 100 millioner kroner mindre.

- Det er første gang, at vi ser et så omfattende fald i danskernes misligholdte privatgæld, siger Frank Papsø, der er direktør for analyse og forretningsudvikling i Experian.

Han har endda en forventning om, at antallet af registrerede kan sænkes yderligere i år, idet 30 procent skylder mindre end 5000 kroner.

- Det er trods alt et beløb, hvor en afdragsløsning bør være inden for rækkevidde, siger han.

Trods udsigterne til, at finanskrisen altså er ved at slippe sit tag i danskernes privatøkonomi, gemmer der sig dog også nogle knap så gode nyheder i statistikkerne.

For aldersgruppen 51 år og opefter er der nemlig fortsat tale om en stigende tendens i antallet af registrerede.

Derudover skiller Region Sjælland sig ud blandt de øvrige regioner ved, at man her som det eneste sted kan konstatere en stigning i antallet af folk med ubetalte regninger.

Her er det særligt kommunerne Lolland, Guldborgsund og Vordingborg, der er skyld i de kedelige tal.

I den anden ende af skalaen finder man de kommuner, hvor andelen af registrerede er lavest.

Listen toppes af Allerød, hvor kun 1,99 procent af indbyggerne er at finde i RKI-registret. Herefter følger Rudersdal og Dragør med henholdsvis 2,44 og 2,54 procent.

Otte af de 10 kommuner med færrest skyldnere ligger i øvrigt i hovedstadsområdet. Kun Skanderborg (nummer 7) og Fanø (nummer 10) formår at klemme sig ind i toppen af landets øvrige kommuner.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip