Kvinde idømt 40 års fængsel, fordi hun fik en spontan abort

I det lille mellemamerikanske land, El Salvador, har man nogen af verdens strengeste abortregler. Et af ofrene for de ekstremt strenge love, er María Teresa Rivera, der ifølge Amnesty International, er blevet idømt 40 års fængsel for en spontan abort.

Kvinden, der allerede har en søn på fem år, blev dårlig på sin arbejdsplads. Da hun blødte kraftigt på badeværelset, viste det sig, at hun havde fået en spontan abort, hvorefter hun i al hast blev fragtet til hospitalet, skriver closeronline.com.

Men kvinden, der ikke anede hun havde været gravid, lå på hospitalet, kontaktede personalet politiet, som kom og afhørte hende, uden hun havde fået beskikket en advokat. Herefter blev hun anholdt.

I juli 2012 blev María Teresa Rivera dømt skyldig i mord, til trods for manglende bevisføring. Dommen lød på 40 års fængsel, så når hun kommer ud igen, vil hendes lille søn være fyldt 45 år.

Grunden til den hårde straf er, at abort er ulovligt i El Salvador, hvor selv voldtægt- eller incestofre, der er blevet gravide, ikke har ret til at få foretaget en abort.

Amnesty International anslår, at mange flere kvinder har lidt samme skæbne som María Teresa Rivera, da livet ifølge landets love, begynder ved undfangelsen. Organisationen arbejder nu målrettet for, at kvinderne skal blive benådet.

 

Dagens Gossip