Kvinde købte millionejendom for frimærker

En kvinde har angiveligt købt en ejendom for 3,4 millioner kroner i Fuglebjerg, der skulle stamme fra narkopenge.

Kvinden er tiltalt for hæleri ved at have modtaget 3,1 millioner kroner gennem en medarbejder fra Bruun Rasmussen, der anklages for at have hvidvasket narkopenge, da han overførte penge fra sin konto til kvinden, der er 34 år.

Pengene havde han fra en 41-årig mand, der er dømt for narkokriminalitet. I Københavns Byret er det onsdag kommet frem, at den 41-årige er kæreste med den kvinden.

Ifølge anklagen har hun købt en ejendom for pengene, men hun nægter, at pengene stammer fra kriminalitet.

- Jeg købte huset for penge, jeg fik fra mønter og frimærker, som jeg har solgt, siger den 34-årige kvinde onsdag.

Hun forklarer i retten, at hun har solgt frimærker og mønter gennem medarbejderen fra Bruun Rasmussen, der dengang havde sit eget auktionshus.

Han hjalp hende med at sælge samlingen og overførte løbende penge til hendes konto.

Ifølge kvindens forklaring har hun fået frimærkerne og mønterne fra en mand, hun mødte på et værtshus i 90'erne. Han havde ikke nogen familie og ville ikke have, at samlingen skulle gå til spilde.

Kvinden havde fået fem-seks store flyttekasser fyldt med frimærker og mønter. Omkring 2009 solgte hun samlingen gennem auktionsmedarbejderen og fik ifølge anklageskriftet 3,1 millioner kroner for mønterne og frimærkerne.

Auktionsmedarbejderen er tiltalt for at have forsøgt at afpresse en chef fra Bruun Rasmussen for 50.000 kroner - det var prisen for at holde en narkosigtelse mod en af auktionshusets medarbejdere væk fra avisernes forside. Han nægter sig skyldig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip