Kvinde redder 100 hunde fra gryden på kødmarked i Kina

En kinesisk kvinde har betalt godt 7000 kroner for 100 hunde, der var til salg på et marked for hundekød i byen Yulin i det sydlige Kina.

Kvinden købte de 100 hunde lørdag, rapporterer lokale medier.

Kvinden er dyreelsker og hedder Yang Xiaoyun. Den 65-årige kvinde vil ifølge nyhedssiden netease tage de 100 hunde med sig til Tianjin, der ligger 2000 kilometer væk, for at give dem et liv dér.

De 100 hunde får dermed en noget bedre skæbne end de øvrige hunde, der er opstillet i bure på markedspladsen i Yulin i forbindelse med den årlige festival for hundekød.

På internettet er der lagt billeder ud af hunde, der står i bure, og som venter på at blive købt, slagtet og stegt eller kogt.

Dyreværnsaktivister kritiserer festivalen for at være ond mod hundene, men lokale i Yulin forsvarer deres tradition.

Dyrene bliver slagtet nænsomt, hedder det.

Flertallet af "kødhundene" er ifølge en undersøgelse, der tidligere i juni blev offentliggjort af velgørenhedsorganisationen Animals Asia i Hongkong, hunde, som er stjålet eller indfanget, fordi de er herreløse.

I de fleste egne af Kina er det ikke usædvanligt, at der bliver spist hundekød.

Men efterhånden har anslået 30 millioner husstande i Kina en hund som kæledyr, og det hjælper dyreværnsorganisationerne i deres arbejde for at få kineserne til at lade være med at spise hundebøf.

Det er ikke ulovligt at spise hund i Kina, men myndighederne opfordrer hundehandlere - altså dem, der sælger hunde som mad, til at overholde lovene for beskyttelse af fødevarer.

Lokalstyret i Yulin har forsøgt at lægge afstand til hundekødsfestivalen.

- Nogle borgere i Yulin har den tradition, at de spiser kinesiske blommer og hundekød om sommeren under solhverv, skriver bystyret på Sina Weibo, der er en kinesisk udgave af twitter.

Bystyret tilføjer, at festivalen er kommerciel, og at byens myndigheder aldrig har organiseret en festival med hundekød.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip