Kvindelandsholdet i øverste seedningslag til VM i Håndbold

Det danske kvindelandshold vil naturligt nok være at finde i den såkaldte ”Pot 1”, når der søndag klokken 13 i Beograd trækkes lod til de otte europæiske play-off kampe frem mod VM i Serbien 2013.

Danmark er sammen med Rusland, Sverige, Tyskland, Frankrig, Tjekkiet, Rumænien og Spanien placeret i øverste seedningslag, hvor holdene i kampene mod modstanderne fra andet lag er garanteret hjemmekamp i det sidste play-off opgør.

Listen over potentielle modstandere, der er placeret i ”Pot 2” udgør Makedonien, Island, Kroatien, Ukraine, Holland, Polen, Slovakiet og Tyrkiet. Udover vinderne af disse otte play off kampe, der spilles de første to weekender i juni, bliver Europa ved slutrunden repræsenteret ved de forsvarende verdensmestre fra Norge, af de serbiske værter, samt af Ungarn og Montenegro, der går direkte videre fra EM 2012.

At Europa kun stiller med historisk beskedne ti hold ud af de 24 ved et VM - plus naturligvis mestre og værter - hænger sammen med, at Afrika og Panamerika til lige præcis denne slutrunde har erobret to af de såkaldte ”Leistungs Plätze”, som var i spil under VM i Brasilien 2011, hvor Brasilien sluttede som nummer fem og Angola endte på 8. pladsen.

Den sædvanlige fordeling ved VM – som det blandt andet fremgår af næste måneds herreslutrunde i Spanien er, at Europa stiller 12 hold, Pan-amerika, Afrika og Asien hver tre og Oceanien et og at de forsvarende mestre og værterne er selvskrevne.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip