Kvindeligt offer identificeret næsten 12 år efter 9/11

Endnu et offer for terrorangrebet mod New York, hvor to fly fløj ind i World Trade Center, er identificeret knap 12 år efter.

En 43-årig kvinde, der blev dræbt 11. september 2001, er identificeret, og dermed er det totale antal af identificerede ofre oppe på 1636.

- Identifikationen skete på baggrund af nye test af materiale, der blev indsamlet under det oprindelige oprydningsarbejde, siger Ellen Borakove, der er talsmand for hovedkontoret for medicinske undersøgelser.

Kontoret vil efter ønske fra offerets familie ikke offentliggøre kvindens navn.

Indtil videre er kun 59 procent af ofrene identificeret, og der er ikke fundet spor af de sidste 41 procent.

2753 mennesker blev meldt savnet efter terrorangrebet, hvor de to tvillingtårne, der udgjorde World Trade Center, styrtede sammen.

Tårnene faldt sammen inden for et par timer, efter at de var blevet ramt af passagerfly, som al-Qaeda-militante havde kapret.

Et tredje kapret fly ramte Pentagon, mens et fjerde fly styrtede ned i Pennsylvania, efter passagerer havde forsøgt at overmande al-Qaeda-folkene.

I april blev en ny eftersøgning af menneskerester indledt, efter at man havde fundet et stykke af et fly mellem to bygninger i New York. Men der blev ikke fundet flere menneskerester.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip