Kvinder befamles når de rejser alene i Indien

Når indiske Geeta Misarvan tager bussen hjem fra sit job som kosmetolog i centrum af New Delhi, risikerer hun som så mange andre kvinder i millionbyen af blive befamlet af fremmede mænd.

- Når en mand ser, at man rejser alene, vil han komme hen og stille sig lige bagved én. Så vil han presse sin krop ind mod din og forsøge at røre ved dig, fortæller 34-årige Misarvan.

- Det er skræmmende. Og indimellem får jeg bare nok og beder manden om at opføre sig ordentligt. Men så råber han bare og siger, at man skal holde sin mund, forklarer unge indiske kvinde.

Problemet er det samme for millioner af kvinder i hovedstaden, hvor det daglige behov for transport udgør en konstant risiko for at blive udsat for sexovergreb.

Den økonomiske fremgang i Indien har resulteret i, at langt flere kvinder er kommet ud på arbejdsmarkedet. Men samtidig er truslen mod deres sikkerhed vokset.

En voldtægt finder i gennemsnit sted hvert 20. minut i New Delhi, der af samme årsag bliver betegnet som Indiens "voldtægtshovedstad".

21-årige Poonam arbejder som barista på en kaffebar i byen, og hun tager ofte hjem med bankende hjerte sent om aftenen, fordi hun aldrig ved, hvad der venter hende på vejen.

- Der er intet man kan gøre. Og hvis man fortæller det til sin familie, vil de bare sige, at man skal blive derhjemme, konstaterer den unge kvinde.

Politiet har opfordret kvindelige studerende i New Delhi til at bære chilipulver på sig, som kan bruges i tilfælde af et overfald.

Kosmetologen Misarvan har dog ingen tiltro til, at politiet vil beskytte hende, hvis hun bliver overfaldet. Hun forsøger i stedet at komme tidligere hjem og betaler mange penge for at køre med rickshaw i stedet for private busser.

- Intet sted i dette land er sikkert, siger Misarvan, som er mor til to børn.

- Jeg er meget bekymret for, om min datter skal kæmpe med de samme problemer og de samme risici, som jeg kæmper med, hver gang jeg forlader mit hus, siger hun.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip