Kvinder kender mindre til biludgifter end mænd

Kvinder har tilsyneladende i mindre grad har overblik over det årlige bilbudget.

I en ny undersøgelse af YouGov og BilBasen, fortæller hele 30 % af de adspurgte kvinder, at de ikke kender til udgifterne for service og reparation. Til sammenligning er det kun 13 % af de adspurgte mænd, der ikke kender udgifterne.

- Man skal huske på, at der som bilejer kan være mange uforudsete udgifter, og derfor er det selvsagt svært at have et nøjagtigt overblik over det årlige bilbudget. Jeg tror, at den store forskel på mænd og kvinder kan forklares med, at kvinder i et forhold ofte lader manden om den post, mens de har overblikket over en anden post i husholdningen, fortæller administrerende direktør for BilBasen og Bilinfo, Morten Heuing.

Kvinderne spekulerer heller ikke meget over de fremtidige udgifter på bilbudgettet. Her fortæller 16 %, at de ikke ved, hvor mange penge man forventer at bruge på bilbudgettet de kommende 12 måneder. For mænd er det tal kun 7 %.

Forsøger stadig at spare

Det manglende overblik over de årlige og fremtidige udgifter på bilbudgettet betyder dog ikke, at kvinder ikke er sparsommelige bilejere. Faktisk fortæller hele 75 % af de adspurgte kvinder mod 72 % af mændene, at de dagligt forsøger at spare på bilbudgettet.

Undersøgelsen viser også, at 48 % af de adspurgte kvinder forsøger at spare ved at have en billig bilforsikring, mens 45 % fortæller, at de kører stille og roligt for at spare på benzinen.

Fakta om undersøgelsen:

• Hvor meget bruger du på det årlige bilbudget – ved ikke (Mænd 13 % / kvinder 30 %)

• Hvor meget forventer du at bruge på bilbudgettet de kommende 12 måneder – ved ikke (mænd – 7 % /kvinder 16 %)

• Forsøger dagligt at spare på bilbudgettet – (Mænd 72 % /kvinder 75 %)

• Spare ved at købe billig bilforsikring – (Kvinder 48 %)

• Sparer ved at køre stille og roligt – (Kvinder 45 %)

 

Dagens Gossip