Kyllingen indrømmer brug af Epo

Sådan sagde cykelrytteren Michael Rasmussen i dag på et pressemøde.

Afsløringen kan betyde, at den danske cykelrytter kan tage andre ryttere med i faldet efter at have erkendt brug af doping.

Rasmussen har leveret en række oplysninger, som nu vil blive behandlet, oplyser Anti Doping Danmark.

Cykelrytteren Michael Rasmussen har været dopet i størsteparten af sin cykelkarriere. Det fortæller direktøren for cykelholdet Christina Watches-Onfone, Claus Hembo, på et pressemøde i Herning, hvor Rasmussens karrierestop også blev annonceret.

- Michael Rasmussen har været dopet uden væsentlig ophold i perioden 1998 til foråret 2010 uden noget væsentligt ophold, siger Hembo.

Han pointerer dog, at den danske cykelrytter har været ren, siden han tiltrådte på Christina Watches-Onfone.

Han fortæller også, at Michael Rasmussen har samarbejdet med antidopingmyndighederne.

- Han har taget kontakt til de relevante myndigheder og tilbudt at fortælle alt, hvad han har oplevet gennem tiden og med hvem, han har oplevet det. Det er sket, siger Hembo.

Selv fortæller Rasmussen, at han har indtaget et væld af forskellige dopingstoffer i karrieren.

- Jeg har taget epo, væksthormon, testosteron, insulin, kortison og blodtransfusioner, siger den tidligere Rabobank-rytter.

Præcis hvor og hvordan det er foregået, kan han dog ikke gå i detaljer med lige nu efter aftale med de antidopingmyndigheder, han har kontaktet. Måske kan det lade sig gøre på et senere tidspunkt.

Han undskylder de mennesker, han har bedraget og giver udtryk for en stor lettelse over, at hemmeligheden nu er sluppet ud.

- Når jeg rejser mig i dag, er jeg en lettet mand. Jeg er glad for, at jeg ikke længere skal sidde og lyve over for jer i dag, som jeg har gjort i så mange år, siger han.

Michael Rasmussens dopingindrømmelse betyder, at han indstilles til to års karantæne og derfor stopper som kaptajn for cykelholdet.

Christina Watches-Onfone hilser ham dog velkommen tilbage på holdet, når hans straf er udstået. Planen er, at han til den tid skal være sportsdirektør på holdet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip