LA afviser »stikkerkultur«

»Det er moralsk forkasteligt, at en offentlig hjemmeside blæser på privatlivets fred og opfordrer til deciderede ulovligheder,« siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Han mener, at opfodringen er udtryk for en »stikkerkultur«.

»Staten er nu engang til for borgerne og ikke omvendt, og derfor hører denne stikkerkultur, hvor naboen på myndighedernes foranledning ligger på lur i hækken, ikke hjemme nogen steder. Hvis myndighederne ikke kan afsløre socialt bedrageri uden hjælp fra borgerne og massiv overvågning, så gør de ikke deres arbejde godt nok,« siger han.

Bag opfordringen til at indsende billeder af sociale bedragere står Udbetaling Danmark, som har overtaget udbetalingen af en række offentlige ydelser fra kommunerne.

Det ATP-ejede selskabs underdirektør, Hans Jelstrup, siger til P1 Orientering, at man nu vil ændre formuleringen, så det klart fremgår, at man ikke er interesseret i billeder, der er taget i det private rum.

Liberal Alliance ser sagen som udtryk for, at Danmark er blevet et overvågningssamfund.

»Danskerne bliver i forvejen overvåget som aldrig før, så hvis vi nu også skal til at rende rundt og overvåge hinanden, så går det helt galt. Vi bør på det kraftigste tage afstand fra et samfund, hvor alle er under mistanke. Derfor må myndighederne tage sig sammen og gå forrest, når det kommer til at beskytte privatlivets fred i stedet for at kæmpe for endnu mere kontrol og overvågning,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

 

Dagens Gossip