LA beskylder regeringen for »grotesk hykleri« i Syrien-konflikt

Beskyldningen kommer fra Liberal Alliance, få dage efter de syriske regeringstropper ifølge flere kilder fra konfliktens modpart har brugt nervegas mod kvinder og børn.

»Den danske regering har været total passiv omkring situationen i Syrien, selv om ingen har talt mere om beskyttelse af menneskerettigheder end regeringspartierne. Alligevel er deres bedste bud, at der nu bare skal foretages en undersøgelse af, hvem der står bag gasangrebene på den syriske civilbefolkning. Det er et grotesk hykleri,« siger udviklingspolitisk ordfører Mette Bock (LA).

Hun vil have regeringen til at arbejde for no-fly-zoner, så der kan komme nødhjælp frem til de hårdest ramte områder. Samtidig bør regeringen poste flere penge til de nødhjælpsorganisationer, der arbejder i Syrien.

»I dag spreder vi bistanden ud til alt for mange projekter rundt omkring i verden, hvis kvalitet og effekt er tvivlsom. Og når vi så står over for en humanitær katastrofe som den, vi er vidner til i Syrien, oplever vi en tøvende og passiv dansk regering. Der skal handling til - nu,« siger Mette Bock.

 

Dagens Gossip