LA: EU-kommissionens tobaksforbud er det rene vanvid

EU skal ikke blande sig i den danske rygelovgivning. Sådan lyder det fra Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, efter det er kommet frem, at EU-kommissionen onsdag vil præsentere et forslag, der blandt andet skal forbyde snus og mentholcigaretter i medlemslandene.

- Det skriger til himlen, at EU nu vil blande sig i danskernes cigaretvalg eller beslutning om at bruge snus. Det har aldrig været meningen med EU-projektet, at bureaukraterne i Bruxelles skal begynde at kloge sig på, hvordan borgerne i de forskellige medlemslande skal leve deres liv. Danske rygere er i forvejen udsat for en politisk hetz, og nu må galskaben simpelthen stoppe, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Det nye forbud skal godkendes af bl.a. den danske regering og Europa-Parlamentet, før det kan træde i kraft, men Simon Emil Ammitzbøll frygter, at regeringen hilser forbuddet velkommen.

- Regeringen har på intet tidspunkt vist tegn på, at den hylder friheden til frit at vælge livsstil. Tværtimod har regeringen et utal af forbud og afgiftsstigninger på samvittigheden, og derfor frister EU-kommissionen blot regeringen over evne med dette formynderiske tiltag. Jeg håber regeringspartierne tager skarpt afstand til kommissionens vanvid, men det vil desværre ligne dem dårligt, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip