LA glæder sig over flere rockerpladser

Regeringen har sammen med Liberal Alliance, Enhedslisten og De Konservative indgået en flerårig aftale om fængslernes fremtid.

Aftalen sikrer 48 særlige pladser til rockere og bandemedlemmer.

- Vi har brug for, at der bliver slået hårdere ned på de mest hærdede kriminelle i Danmark - og flere sikrede fængselspladser til rockere og andre særligt farlige forbrydere er et vigtigt skridt i den retning, siger Liberal Alliances retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

- Aftalen sikrer også, at de hårdeste kriminelle ikke får mulighed for tidlig prøveløsladelse eller afsoning med fodlænke, siger han.

Aftalen skaber 200 nye fængselspladser, mens der indrettes 48 særlige pladser til rockere og bandemedlemmer i Østjylland.

Tirsdag aften meldte Venstre sig ud af en aftale om kriminalforsorgen. Det skete få timer efter, at Venstre blev stillet over for et ultimatum i Finansministeriet om en kommende finanslovaftale.

- Regeringen har for anden gang i dag fremlagt en finansiering som et ultimatum. Og beskeden var til os, at enten accepterede vi finansieringen, eller også var det ud, sagde finansordfører Peter Christensen (V) tirsdag aften.

Dermed er det nu særdeles svært at forestille sig, at regeringen når frem til en samlet aftale om næste års finanslov med Venstre ved sin side.

 

Dagens Gossip