LA kalder regeringens reformkurs »fantasier«

29/05/2013 18:50

BNB

Nyheder
Han indledte med at fundere over, hvilket ord der kunne karakterisere regeringen.»Både regeringen selv og medierne ville nok vælge ordet »reform«. Ja, statsministeren ville sikkert påstå, at man ligefrem var gået »reformamok« eller måske insistere på at bruge to ord, så hun kunne sige »historiske reformer«,« sagde ordføreren, der dog hurtigt gjorde det klart, at han ikke var af samme opfattelse.Ifølge ham har regeringens reformer nemlig været »små, politiske justeringer.«»Når statsministeren siger, at hun har gennemført »historiske reformer«, og at hun er gået »reformamok«, så balancerer hun på kanten af løgn og de rene fantasterier. For det har hun og denne regering ikke. Den er ikke gået »reformamok«, men amok i slaphed, stilstand og manglende ambitioner,« lød det fra Ammitzbøll.Ifølge ham vil regeringens tiltag således ikke skabe tilstrækkeligt med nye arbejdspladser. Han konkluderede, at regeringens reformer i 2020 vil have øget arbejdsudbuddet med færre end 25.000 personer.»Det er godt nok ikke meget, når man tænker på, at over to millioner danskere er på overførselsindkomst,« lød det videre.LA-ordføreren benyttede også lejligheden til at kritisere aftalen om en blidere indfasning af dagpengereformen, som regeringen har indgået sammen med EL.»Dagpengeplanen fastholder mennesker i arbejdsløshed. Dagpengeplanen svigter de mennesker, den påstår at hjælpe. Dagpengeplanen er intet mindre end hamrende usolidarisk,« lød det.Ifølge LA er der en klar løsning: En markant sænkning af skatten og en beskæring af den offentlige sektor.»Se, dét er reformer. Rigtige reformer med en tung, markant og positiv effekt på samfundsudviklingen,« lød det fra ordføreren, der rundede af med sit bud på et ord, der kendetegner regeringen:»Nej, stilstand beskriver regeringen meget bedre.«

Mest læste i dag

Han indledte med at fundere over, hvilket ord der kunne karakterisere regeringen.

»Både regeringen selv og medierne ville nok vælge ordet »reform«. Ja, statsministeren ville sikkert påstå, at man ligefrem var gået »reformamok« eller måske insistere på at bruge to ord, så hun kunne sige »historiske reformer«,« sagde ordføreren, der dog hurtigt gjorde det klart, at han ikke var af samme opfattelse.

Ifølge ham har regeringens reformer nemlig været »små, politiske justeringer.«

»Når statsministeren siger, at hun har gennemført »historiske reformer«, og at hun er gået »reformamok«, så balancerer hun på kanten af løgn og de rene fantasterier. For det har hun og denne regering ikke. Den er ikke gået »reformamok«, men amok i slaphed, stilstand og manglende ambitioner,« lød det fra Ammitzbøll.

Ifølge ham vil regeringens tiltag således ikke skabe tilstrækkeligt med nye arbejdspladser. Han konkluderede, at regeringens reformer i 2020 vil have øget arbejdsudbuddet med færre end 25.000 personer.

»Det er godt nok ikke meget, når man tænker på, at over to millioner danskere er på overførselsindkomst,« lød det videre.

LA-ordføreren benyttede også lejligheden til at kritisere aftalen om en blidere indfasning af dagpengereformen, som regeringen har indgået sammen med EL.

»Dagpengeplanen fastholder mennesker i arbejdsløshed. Dagpengeplanen svigter de mennesker, den påstår at hjælpe. Dagpengeplanen er intet mindre end hamrende usolidarisk,« lød det.

Ifølge LA er der en klar løsning: En markant sænkning af skatten og en beskæring af den offentlige sektor.

»Se, dét er reformer. Rigtige reformer med en tung, markant og positiv effekt på samfundsudviklingen,« lød det fra ordføreren, der rundede af med sit bud på et ord, der kendetegner regeringen:

»Nej, stilstand beskriver regeringen meget bedre.«