LA: Katastrofalt læseresultat i københavnsk folkeskole

Dagbladet Politiken kan i dag fortælle, at 55 pct. af de tosprogede drenge og ikke færre end 24 pct. af de etnisk danske drenge i København er reelt funktionelle analfabeter efter ni års skolegang i folkeskolen.

- Det er intet mindre end en katastrofe. Det må være enhver skoles allermest basale opgave at lære vores børn at læse og skrive, og de nye tal viser, at folkeskolen har svigtet den opgave. Børnene er blevet taberne i alle de politisk korrekte fraser om heldagsskole og en frygt for at stille krav til børn og forældre, siger Merete Riisager.

Hun forlanger, at undervisningsminister Christine Antorini (S) tager nye metoder i brug i den folkeskolereform, der ligger lige om hjørnet:

- VKO brugte ti år til at detailstyre folkeskolen, og det er helt nødvendigt, at Antorini ikke fortsætter ad samme vej. Vi ved, at det er de frie skoler, som i dag er bedst til at løfte både svage og stærke elever. Det er de bl.a. fordi de har selveje, og fordi lederne har mere frihed til at fyre dårlige lærere, til at sætte faglige standarder og til at kræve et større ansvar af forældrene. Det er på høje tid, at folkeskolen får de samme redskaber, siger Merete Riisager.

 

Dagens Gossip