LA: Lave ydelser får folk i arbejde

Det konstaterer Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen (LA), på baggrund af en ny analyse fra tænketanken Kraka. Ifølge analysen finder flere ledige arbejde, når de står til at miste dagpengene efter to år, og til Jyllands-Posten siger analysens forfatter, at effekten ville have været større, hvis ikke der var blevet indført diverse særordninger for at afbøde de uheldige konsekvenser af reformen.

»Regeringen og Enhedslisten har råbt og skreget op om, hvor forfærdeligt det var at halvere dagpengeperioden. Nu kan vi så se, at det har virket, da flere finder et job ved dagpengenes udløb. Det bør give stof til eftertanke,« siger Joachim B. Olsen i en skriftlig kommentar.

»Og når økonomer samtidig vurderer, at effekten ville have været større uden regeringens særordninger, så bliver det decideret flovt. Regeringens politik har nemlig holdt ledige uden for arbejdsmarkedet, og det er trist,« erklærer han.

Ifølge LA-ordføreren dokumenterer analysen ikke overraskende, at økonomiske incitamenter virker, når ledige skal tilbage på arbejdsmarkedet.

»Nu må det stå helt klart for regeringen, at beskæftigelsespolitikken ikke handler om at give folk flere og længere ydelser. Tværtimod er det helt afgørende, at vi får sænket de høje danske sociale ydelser. Det er det, der bringer folk i arbejde, og det viser disse tal med al tydelighed,« siger Joachim B. Olsen.

 

Dagens Gossip