LA ønsker ikke mere åbenhed om partistøtte

Sådan lyder meldingen fra partiet, efter Socialdemokraterne fredag har åbnet for, at man går de gældende regler efter i sømmene med henblik på at skabe mere åbenhed om bidragene.

»Vi synes, at reglerne er fine. Vi vil gerne bidrage, hvis det kommer til en diskussion, men vi synes, at der er en meget fin åbenhed om det i dag,« siger Leif Mikkelsen (LA).

I løbet af den seneste uge har spørgsmålet om åbenhed omkring støttemillionerne fået fornyet aktualitet, efter en Gallup-undersøgelse udført for Enhedslisten mandag viste, at et massivt flertal af danskerne stod bag ændringer på området.

Allerede nu tegner der sig et flertal for at kigge på reglerne, men det bliver altså ikke Liberal Alliance, som kommer til at trippe ved døren til forhandlingslokalet.

Fra flere sider har det ellers lydt, at reglerne er forældede og for lukkede. De senere år har Danmark fået kritik fra Europarådets antikorruptionsenhed, Greco, og Transparency International for lukkethed på området.

Sidste år lød det fra Transparency International i en rapport, at de danske regler gav »rum for spekulationer og mulighed for korrupt adfærd og magtmisbrug.«

Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, siger fredag til Berlingske, at reglerne må op til fornyet gennemsyn.

»Vi mener, at der er behov for at se på reglerne. De har mere end 20 år på bagen og var egentlig ret progressive for 20 år siden, men nu er det tid til, at man reviderer dem for at sikre mere åbenhed,« siger Lars Midtiby.

Den opfattelse deler man altså ikke hos Liberal Alliance.

»Alle større bidragsydere, som betyder noget særligt, de bliver nævnt, og det er fint. Der er meget åbenhed om det allerede,« fastholder Leif Mikkelsen.

 

Dagens Gossip