LA om forlænget klagefrist: Slet ikke nok

Det siger Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen (LA).

»Ifølge Rigsrevisionen har problemet stået på i mindst ti år. Skatteministeren vil med andre ord kun løse en lille del af problemet, og det er ikke godt nok,« siger Ole Birk Olesen.

Rigsrevisionens beretning, der blev offentliggjort onsdag, viser, at Skat skød ved siden af i tre ud af fire vurderinger af parcelhuse i 2011, og det vil sige, at vurderingen af boligen ikke matchede det beløb, som husene blev handlet til.

Skatteministeren siger til Berlingske, at han indkalder Folketingets partier til forhandlinger i næste uge om at forlænge klagefristen, der i dag er tre måneder, efter at man har modtaget vurderingen. Han er til gengæld afvisende over for at lade boligejere klage over vurderinger, der ligger længere tilbage, da »det vil være uhyre vanskeligt«.

Men det argument køber Liberal Alliances skatteordfører ikke.

»Ministeren siger sådan, fordi han nødig vil tage de penge op af statskassen og give dem tilbage til boligejerne. Det her er altså ikke en uoverkommelig opgave for Skat,« siger Ole Birk Olesen.

Liberal Alliance vil fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget, der betyder, at alle de boligejere, der har betalt for meget i skat, automatisk får deres penge tilbage uden at behøve at klage eller udfylde så meget som en eneste blanket.

»Skat må selv rode med det morads, som de har fået skabt, og Folketinget bør hurtigst muligt give boligejerne vished om, at det også kommer til at ske,« siger Ole Birk Olesen.

Holger K. Nielsens udspil vil kræve en lovændring og kan derfor først gennemføres, når Folketinget indkaldes igen til oktober.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip