LA: Regning for affaldsplan må ikke ramme danskerne

07/10/2013 17:45

BNB

Nyheder
Liberal Alliance går ind for bedst mulige udnyttelse af ressourcer, men det må ikke blive dyrere at være dansker, lyder det.»Så længe det er økonomisk fornuftigt, er det helt fint for os med en ressourcestrategi. I Liberal Alliance går vi ind for den bedst mulige udnyttelse af alle ressourcer – også det vi smider i skraldespanden. Vi er tilfredse med, at der lægges op til metodefrihed for kommunerne. Vi tror ikke på, at der findes én forkromet løsning,« siger miljøordfører Villum Christensen (LA).Han advarer mod at blive ved med at indføre grønne tiltag i Danmark uden at kigge på, hvad det koster.»Vi skal naturligvis ikke være tossegode og tro, at vi redder verden ved at fem millioner danskere sorterer kartoffelskrællerne fra konservesdåserne. På energiområdet har vi i en årrække klappet os selv lige lovligt meget på de grønne skuldre uden skelen til, hvad det koster, og hvad det nytter. Det skal vi undgå på affaldsområdet. Men som sagt vil vi ikke stå i vejen for en opfordring til mere omtanke, så længe det ikke bliver dyrere at være dansker,« siger Villum Christensen.Ifølge regeringens nye affaldsplan skal der blandt andet frem mod 2022 brændes flere hundredetusinde tons mindre affald af.

Mest læste i dag

Liberal Alliance går ind for bedst mulige udnyttelse af ressourcer, men det må ikke blive dyrere at være dansker, lyder det.

»Så længe det er økonomisk fornuftigt, er det helt fint for os med en ressourcestrategi. I Liberal Alliance går vi ind for den bedst mulige udnyttelse af alle ressourcer – også det vi smider i skraldespanden. Vi er tilfredse med, at der lægges op til metodefrihed for kommunerne. Vi tror ikke på, at der findes én forkromet løsning,« siger miljøordfører Villum Christensen (LA).

Han advarer mod at blive ved med at indføre grønne tiltag i Danmark uden at kigge på, hvad det koster.

»Vi skal naturligvis ikke være tossegode og tro, at vi redder verden ved at fem millioner danskere sorterer kartoffelskrællerne fra konservesdåserne. På energiområdet har vi i en årrække klappet os selv lige lovligt meget på de grønne skuldre uden skelen til, hvad det koster, og hvad det nytter. Det skal vi undgå på affaldsområdet. Men som sagt vil vi ikke stå i vejen for en opfordring til mere omtanke, så længe det ikke bliver dyrere at være dansker,« siger Villum Christensen.

Ifølge regeringens nye affaldsplan skal der blandt andet frem mod 2022 brændes flere hundredetusinde tons mindre affald af.