LA revser regeringen for tiltag mod danske bilister

»De danske bilister bliver i forvejen flået helt urimeligt i skatter og afgifter. Nu forsøger regeringen at skrue op for endnu en afgift, nemlig p-bøderne, som i forvejen sender millioner af kroner fra bilisterne og ind i de offentlige kasser. Det er dybt uretfærdigt,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Liberal Alliance ønsker at indføre et stop for kommunal indtjening på p-afgifter, så kommunernes indtjening fra p-afgifterne ikke må overstige de kommunale udgifter i forbindelse med parkering, fortæller Simon Emil Ammitzbøll.

»Parkeringsafgifterne må ikke blive til en ny skat, som skal fylde de kommunale kasser og klattes væk på øget offentligt forbrug. Bilisterne betaler i forvejen alt for meget. Udviklingen skal i stedet gå den anden vej,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Reaktionen kommer, efter at Jyllands-Posten onsdag skrev, at Justitsminister Morten Bødskov (S) i øjeblikket overvejer arbejdsgruppens forslag. Det forventes, at et lovforslag om parkeringsreglerne bliver fremsat i den nye samling, der begynder i oktober.

Københavns Kommune havde i 2012 et samlet overskud på parkerings-området på 259 millioner kroner.

 

Dagens Gossip