LA ryster på hovedet af folketings-bestemt kommuneskat

Skrevet af admin

19/01/2015

Dagens topnyheder

Liberal Alliance er langt fra begejstret for Dansk Folkepartis forslag om, at Folketinget bør fastsætte en fælles kommunal skattesats på tværs af Danmark.

Det skriver Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen, i en mail til Ritzau.

- Vi er bestemt ikke tilhænger af Thulesen Dahls forslag om, at Folketinget skal fastsætte en fælles kommuneskat.

- Vi mener fortsat, at kommunerne skal kunne konkurrere om at levere bedst og billigst, og det inkluderer, at kommunerne også kan konkurrere om at tilbyde de bedst mulige skattevilkår for borgerne, siger han.

I et interview med Ugebrevet Mandag Morgen siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at man ved at fastsætte en fast skatteprocent undgår en situation, hvor man kan spekulere i, om det kan betale sig at flytte til en anden kommune.

Samtidig skal serviceniveauet være mere ensartet kommunerne imellem.

Kommuneskatten svinger i dag med mere end fem procentpoint fra kommune til kommune.

Ole Birk Olesen mener, at det er sundt for kommunerne og kommer borgerne til gode, at der er konkurrence på tværs af kommunegrænserne.

- Kommunerne har med de nuværende rammer mulighed for at prioritere forskelligt. Det er sundt, for dermed opstår der en konkurrence om at give borgerne det mest attraktive tilbud.

- Det skal vi ikke spolere ved at ensarte og tilmed kræve, at nogle kommuner skal begynde at opkræve mere i skat hos borgerne, som i forvejen betaler rigeligt, siger han.

/ritzau/