LA støtter Pia Kjærsgaard som Folketingets formand

Fredag får Folketinget sin første kvindelige formand nogensinde. Og det bliver Dansk Folkepartis tidligere formand Pia Kjærsgaard.

Det må være konklusionen, efter at Liberal Alliance onsdag efter flere dagens tøven meldte sin støtte til Pia Kjærsgaard.

Til gengæld får Liberal Alliance formandsposten i Folketingets magtfulde finansudvalg. Det har de fire borgerlige partier aftalt, fortæller partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, til TV2.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har talt varmt for at gøre Pia Kjærsgaard til formand. Og hun har naturligvis også støtte fra sit eget parti. Dermed har man i blå blok ventet på meldingerne fra Liberal Alliance og De Konservative, så flertallet kunne komme på plads.

De Konservative vil ifølge Ritzaus oplysninger klokken 14 onsdag sige, om de støtter Pia Kjærsgaard som formand. Gør partiet det, er der flertal for at give posten til Pia Kjærsgaard.

Som blå bloks mindste parti vil det være meget opsigtvækkende, hvis De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, vælger at tage formandsposten som gidsel i et spil om indflydelse på den nye regeringspolitik.

Den rolle har Liberal Alliance fået masser af kritik for i regeringsforhandlingerne og i regeringens første dage. Derfor tyder meget på, at De Konservative også vil bakke op om Pia Kjærsgaard, som dermed kan krone en lang politisk karriere med den prestigefyldte post.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip