LA: Uværdigt at ældre skal gå med ble

Sådan lyder det fra Liberal Alliances socialordfører, Thyra Frank (LA).

»Det er klart, at nogle vil have behov for den sikkerhed, en ble kan give. Men det er nedværdigende og helt urimeligt, at så mange ældre skal behandles som små børn og i stedet for at blive hjulpet på toilettet som de voksne mennesker, de er, bare kan gå rundt med en ble,« siger Thyra Frank i en skriftlig kommentar.

Den tidligere leder af plejehjemmet Lotte i København mener, at den vigtigste opgave for plejehjemmene er at »behandle beboerne med grundlæggende menneskelig respekt og i øvrigt hjælpe den enkelte med at bevare sin egen selvværd og værdighed.«

Ifølge Thyra Frank er et voldsomt bureaukrati på plejehjemmene årsagen til, at de ansatte er nødt til at gøre brug af bleer, fordi de ikke har tid til at hjælpe de ældre på toilet.

»Når man skal bruge mere og mere tid foran en computerskærm med at indberette, hvad man har lavet det ene minut og det andet minut, så bliver der selvfølgelig mindre tid omsorgen og samværet med de ældre. Det har gennem lang tid været en helt forkert udvikling,« siger Thyra Frank.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening, Anny Winther (V), opfordrer plejehjemsledere til at tage det op med deres lokale politikere, hvis de mener, de ikke har tid til at give en værdige pleje.

»Jeg vil gerne pointere, at jeg virkelig ikke håber, at man brugerne bleerne som erstatning for et toiletbesøg,« siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

Dagens Gossip