LA vil stramme regler for udrejsende krigere

Det mener Liberal Alliance, der vil have justitsminister Morten Bødskov (S) til at stramme reglerne, efter Berlingske skrev historien om, at de danske myndigheder har valgt at droppe at retsforfølge de såkaldte Syrien-krigere.

»Morten Bødskov må leve op til sit løfte om at sørge for, at vi kan straffe de folk, som tager ned som hellige krigere. Hvis det skyldes, at der ikke er mulighed for det med den nuværende straffelov, så synes jeg, at Morten Bødskov må tage initiativ til at stramme loven,« siger LAs retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

Københavns Politi har opgivet den eneste kendte danske efterforskning, der direkte omhandler borgerkrigen i Syrien. Siden marts har politiet efterforsket den omstridte prædikant Abu Ahmed, moskeen Quba på Amager og foreningen Hjælp4Syrien for opfordringer til at gå i hellig krig.

Morten Bødskov og chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf, har ellers gentagne gange det seneste halve år varslet en »klapjagt« på danskere, der involverer sig i krigen i Syrien. PET vurderer officielt, at mindst 65 personer har taget turen fra Danmark til Syrien for at gå i krig.

Simon Emil Ammitzbøll kan godt se, at lovgivningen kan være svær på området, da det ikke er ulovligt at rejse til Syrien, og handlingerne i Syrien efterfølgende kan være svære at påvise.

»Det kan altid være en udfordring, men vi har også gjort visse handlinger forbudt at begå, selvom de er lovlige i de pågældende lande, såsom kvindelige omskæringer eller sex med børn. Men det har ikke afholdt os fra at gøre det strafbart,« siger han.

 

Dagens Gossip