Læger får uventet hjælp af Venstre

19/05/2013 08:13

BNB

Nyheder
Sådan siger Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde (V), til Morgenavisen Jyllands-Posten, om det lovforslag, regeringen har lagt frem, og som fastsætter nye rammer omkring lægernes fremtidige virke. At de praktiserende læger nu får hjælp af oppositionspartiet er ganske uventet, eftersom det under hele forløbet har bakket op om regeringens forslag. »Folketinget skal ikke bestemme, hvornår de praktiserende læger skal holde åbent, eller hvornår de skal aflægge sygebesøg. Det vil vi ikke være med til,« siger Sophie Løhde, som dog understreger, at Venstre fortsat støtter dele af lovforslaget – blandt andet afskaffelsen af lægernes vetoret over placering af lægepraksis. Regionerne opsagde 3. maj overenskomsten med de praktiserende læger, og samme dag bebudede regeringen et indgreb i konflikten. Regeringen spillede ud med en forlængelse af den nuværende overenskomst i et år frem til september 2014, og samtidig har regeringen lagt det omstridte lovforslag frem. Lægerne har reageret skarpt mod forslaget, som de mener indfører en uhørt regulering af lægernes virke. Lovforslaget er nu i høring frem til 24. maj. »Vi er i en høringsfase, hvor forskellige parter er på banen for at sige, hvor lovforslaget er godt, og hvor det er mindre godt,« siger sundhedsminister Astrid Krag (SF), der stadig satser på en bred aftale med Venstre, til Morgenavisen Jyllands-Posten. De praktiserende lægers formand, Henrik Dibbern, er positiv over meldingen fra Venstre, men siger til avisen, at han først bliver en glad mand, »når man tager lovforslaget helt af bordet og indser, at det er klogere at finde en forhandlingsløsning med os«.

Mest læste i dag

Sådan siger Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde (V), til Morgenavisen Jyllands-Posten, om det lovforslag, regeringen har lagt frem, og som fastsætter nye rammer omkring lægernes fremtidige virke.

At de praktiserende læger nu får hjælp af oppositionspartiet er ganske uventet, eftersom det under hele forløbet har bakket op om regeringens forslag.

»Folketinget skal ikke bestemme, hvornår de praktiserende læger skal holde åbent, eller hvornår de skal aflægge sygebesøg. Det vil vi ikke være med til,« siger Sophie Løhde, som dog understreger, at Venstre fortsat støtter dele af lovforslaget – blandt andet afskaffelsen af lægernes vetoret over placering af lægepraksis.

Regionerne opsagde 3. maj overenskomsten med de praktiserende læger, og samme dag bebudede regeringen et indgreb i konflikten. Regeringen spillede ud med en forlængelse af den nuværende overenskomst i et år frem til september 2014, og samtidig har regeringen lagt det omstridte lovforslag frem.

Lægerne har reageret skarpt mod forslaget, som de mener indfører en uhørt regulering af lægernes virke. Lovforslaget er nu i høring frem til 24. maj.

»Vi er i en høringsfase, hvor forskellige parter er på banen for at sige, hvor lovforslaget er godt, og hvor det er mindre godt,« siger sundhedsminister Astrid Krag (SF), der stadig satser på en bred aftale med Venstre, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

De praktiserende lægers formand, Henrik Dibbern, er positiv over meldingen fra Venstre, men siger til avisen, at han først bliver en glad mand, »når man tager lovforslaget helt af bordet og indser, at det er klogere at finde en forhandlingsløsning med os«.