Læger og regioner i kontakt om lægekonflikt

Danske Regioner har kontakt med Praktiserende Lægers Organisation (PLO), men der er endnu ikke aftalt nogen møder mellem de to parter. Det fortæller formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

Lægerne og regionerne skal igen til forhandlingsbordet, efter at regeringen og Venstre torsdag har vedtaget et lovindgreb i lægekonflikten.

Loven bestemmer rammerne for de almene lægepraksisser, og herefter er det meningen at regionerne og lægerne selv bliver enige om en ny overenskomstaftale.

Spørgsmål: Har I kontakt til PLO?

- Ja, det har vi. Og nu hvor der er vished for, at loven er vedtaget, så håber jeg, det vil medføre, at de praktiserende læger på lørdag beslutter ikke at aflevere deres ydernumre, men kører videre med dialogen, siger Bent Hansen til Ritzau.

De praktiserende læger er så utilfredse med lovindgrebet, at de har truet med at aflevere deres såkaldte ydernumre og derved opsige deres aftale med det offentlige.

Hele 94,34 procent af de praktiserende læger er klar til at aflevere deres ydernummer, har PLO tidligere oplyst.

Men Bent Hansen håber, lægerne lægger deres raslende sabler fra sig, nu hvor lovindgrebet er blevet vedtaget.

- Når nu vi har vished for, hvordan loven ser ud, håber jeg, de siger: Okay, vi havde håbet på noget andet, men nu er virkeligheden sådan, og så ser vi, hvor langt vi kan komme af forhandlingens vej.

- Jeg håber på, vi starter fra et blankt bord begge parter og ikke graver i fortidens uenigheder, men forsøger at skabe en ny platform for samarbejde, siger han.

Når læger og regioner mødes igen, skal de først og fremmest have afklaret de bekymringer og den usikkerhed, lægerne har givet udtryk for, fortæller Danske Regioners formand.

Det gælder blandt andet en afklaring på, hvad kvalitetsdatabasen skal bruges til, og så skal spillereglerne for løsning af nye opgaver diskuteres.

- Jeg tror, man på den måde kan få en fornuftig dialog, hvis der er vilje på begge sider, siger Bent Hansen.

PLO's repræsentantskab vil på lørdag tage endelig stilling til, om de afleverer lægernes ydernumre eller ej.

/ritzau/

 

Dagens Gossip