Læger vil have strengere kontrol med medicinsk udstyr

Foreningen, som omfatter de nationale lægeforeninger i 27 lande, mener, at såkaldt højrisiko-udstyr for fremtiden bør undergå en langt strengere godkendelsesproces, og at langt færre firmaer - såkaldt bemyndigede organer - står for opgaven, end i dag. Desuden kræver lægerne, at der indføres en godkendelsesprocedure, som i højere grad lægger op til, at producenterne af udstyr skal kunne bevise, at de data, de lægger frem om et produkt, er i orden.

Kravene om stramninger kommer i kølvandet på, at britisk presse i oktober 2012 afslørede store huller i godkendelsesproceduren i det system, der skal godkende implantater og andet medicinsk udstyr i EU.

- Der er enighed blandt de europæiske læger om at patientsikkerheden er det vigtigste hensyn, og derfor skal både patienter og læger kunne regne med, at medicinsk udstyr er i orden, uanset hvor i EU det er godkendt" siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

EU-direktiv er ikke skrapt nok

EU-Kommissionen har for nylig foreslået en række ændringer af det direktiv, der regulerer medicinsk udstyr. Det ser den europæiske lægeforening som et skridt i den rigtige retning, men de er ikke vidtgående nok.

- Den sidste tids sager med mangelfuld kontrol viser, at der er brug for at tage langt skrappere midler i brug, siger Mads Koch Hansen.

 

Dagens Gossip