Lægestuderende til Vestjylland for at afprøve livet i praksis

Faglige fællesskaber med engagerede praksislæger i attraktive uddannelsesmiljøer er udgangspunktet for en særlig charmeoffensiv for østjyske medicinstuderende. For første gang får de mulighed for at gennemføre deres praktikperiode i almen praksis i det nordvestjyske område.

Målet er, at de studerende får så et godt indtryk af områdets arbejdsliv og fritidsmuligheder, at de i højere grad vælger det nordvestjyske område, når de senere skal i uddannelsesstilling som læge.

Afstanden mellem Aarhus og Holstebro indbyder ikke til daglig transport i praktikperioden. Derfor bliver gruppen af medicinstuderende indkvarteret på værelser i Idrætscenter Vest og får cykler til rådighed, så de let kan transportere sig rundt og opleve byen og egnen efter arbejdstid.

Faglig fremtid i vest

Initiativet med praktikophold i almen praksis i det nordvestjyske er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Holstebro Kommune, Region Midtjylland og de praktiserende læger i området.

- Det er første gang, vi prøver denne tilgang, og vi håber meget på positiv respons fra de studerende, siger chefkonsulent for sundhedsområdet i Holstebro Kommune, Kirsten Vinther Løgsted, og fortsætter:

- De lokale praktiserende læger har taget rigtig godt imod initiativet, og er klar til at vise rammerne for det gode praksisliv og styrkerne i det kollegiale samarbejde. Vi håber, at et ophold tidligt i studieforløbet vil motivere nogle af de studerende til en fremtid i området.

Gode rammer gør det ikke alene

Flere steder i regionen er det svært at rekruttere yngre læger, når en ældre læge går på pension. Derfor har Region Midtjylland i samarbejde med kommunerne samt Praktiserende Lægers Organisation (PLO) sat en række initiativer i værk, og charmeoffensiven i Holstebro er et af dem.

- Vi har gode erfaringer med at etablere attraktive fysiske rammer omkring de praktiserende læger, så de kan undgå at investere i klinikbygninger og i stedet leje dem af region eller kommune. Samtidig må vi også sige, at de gode rammer ikke gør det alene i forhold til tiltrækning af unge læger. Derfor vil vi skabe interesse og kendskab til området i løbet af studietiden, siger kontorchef i Region Midtjylland, Lasse Guldbrandsen.

Udover selve praktikken får de studerende også en smagsprøve på livet efter fyraften med en række sociale, kulturelle og faglige aktiviteter arrangeret af Holstebro Kommune.

De 13 studerende er i praktik hos Lægehuset Ulfborg-Vemb, Vinderup Lægehus og i lægepraksis i Holstebro by.

 

Dagens Gossip