Læk af anonymt brev i skattesag meldt til politiet

Kommissionen har således meldt til politiet, at det anonyme brev er blevet lækket til pressen. Kommissionen mistænker selv, at en eller flere af bisidderne til skattesagens vidner står bag lækagen.

»Efter den efterfølgende medieomtale, herunder blandt andet indholdet af dagens (onsdagens, red.) artikler i Berlingske og Politiken, der vedhæftes, er der efter kommissionens opfattelse rimelig formodning om, at en eller flere af bisidderne har overtrådt deres tavshedspligt eller har overtrådt det meddelte pålæg,« skriver kommissionsformand Lars E. Andersen i politianmeldelsen, som kommissionen har lagt på sin hjemmeside.

»Dette i givet fald strafbare forhold anmeldes hermed til Københavns Politi,« skriver han.

Kommissionen valgte mandag at udskyde denne uges planlagte afhøringer i skattesagen på grund af det anonyme brev. Brevets anonyme afsender mener ifølge Berlingskes oplysninger at kunne påvise, at Venstre-politikere har løjet i kommissionen, når de har fortalt, at de på ingen måde har forsøgt at påvirke udfaldet af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

To af kommissionens tre medlemmer stemte for at udskyde afhøringerne på baggrund af de nye oplysninger, der kom frem med brevet. De to medlemmer, Martin Simonsen og Niels Fenger, udtalte efterfølgende, at den anonyme brevskriver er klar til at stå frem for offentligheden.

»Det tilføjes, at personen selv har tilkendegivet at ville stå frem på en eller anden måde, såfremt sandheden ikke kommer frem for Skattesagskommissionen,« skriver de to kommissionsmedlemmer i en udtalelse.

Kommissionen overdrog tirsdag det anonyme brev til politiet, som på papiret undersøger, hvem der lækkede Thorning og Kinnocks afgørelse til BT op til folketingsvalget i 2011. Københavns Politi bekræftede tirsdag over for Berlingske, at politiet har modtaget brevet.

Kommissionen havde i denne uge planlagt at afhøre den aftrådte departementschefsekretær Helle Bergenfelt, tidligere produktionsdirektør Steffen Normann Hansen, tidligere spindoktor Peter Arnfeldt, daværende departementschef Peter Loft og forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V). De fire sidstnævnte er blandt skattesagens absolutte hovedpersoner, og kommissionen afventer nu politiets arbejde, inden man datosætter afhøringerne.

Skattesagskommissionen kulegraver, om nogen uretmæssigt forsøgte at påvirke Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag i 2010. Kommissionen undersøger også, hvem der lækkede parrets afgørelse til BT i 2011. Arbejdet forventes at være afsluttet i foråret 2014.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip