Læreren springer ud som leder

Opslagstavlerne er helt tomme, og skrivebordets overflade er rent og ryddeligt. 37-årige Michael Lauridsen har taget hul på sin anden arbejdsdag som leder af HG-afdelingen på IBC i Kolding og glæder sig til at sætte sit personlige præg – ikke bare på opslagstavlerne, men på den 30 mand store underviserskare, eleverne og skolen. Det skal dog ske i et stille og roligt tempo.

- Det første stykke tid er nøgleordet nysgerrighed. Jeg skal fornemme kulturen og stille spørgsmål. Lige nu er alt nyt, og hovedet snurrer rundt, siger han og viser med sit store smil, at han dog ikke er spor afskrækket.

Åbenhed og dialog

Michael Lauridsens karriere begyndte som lærer på en folkeskole i Valby, hvor ledelsen blev udskiftet fire gange over syv år. Det gav kæmpemæssige udfordringer i form af blandt andet utryghed og mistillid blandt lærerne. Michael Lauridsen påtog sig frivilligt flere ledelsesopgaver og oplevede, at hans facon blev positivt modtaget.

- Det var sjovt at prøve en anden side end undervisningen og mærke, at åbenhed og dialog skabte et bedre arbejdsmiljø, fortæller Michael Lauridsen, der blev så tændt på opgaverne, at han valgte at efteruddanne sig inden for ledelse.

Forandringstid

Da Michael Lauridsen så opslaget om, at IBC søgte en ny HG-leder, var han da heller ikke i tvivl. Tiden var inde til at tage skridtet fra undervisningslokalet til lederkontoret.

- Jeg glæder mig til alle udfordringerne. Vi befinder os i en forandringstid, hvor det er vigtigt, at jeg kan skabe tryghed og overblik over, hvor vi skal hen, siger Michael Lauridsen og henviser blandt andet til den nye reform af HG.

- HG er rigtig spændende og vildt underkendt som alternativ til gymnasiet og handelsgymnasiet. Det er ærgerligt, og derfor vil gerne være med til at vise, at vi skaber nogle ekstremt kompetente unge mennesker her på skolen, lyder det fra den nybagte leder.

Blå bog

Michael Lauridsen er 37 år, født og opvokset i Holstebro.

Uddannet folkeskolelærer fra Zahles Seminarium i København.

Har arbejdet syv år på en folkeskole i Valby samt undervist på handelsskoler i Lyngby, Vejle samt på IBC i Aabenraa.

Har en diplomuddannelse i ledelse og en master i kompetenceudvikling.

Skal giftes med sin kæreste, Line, til juni. Sammen har de børnene Asta Sofia på fem år og Augusta på tre år. Familien bor i Vejle.

Fritiden bliver blandt andet brugt til løb, (har gennemført to hele marathon og 10 halvmarathon) samt ture på mountainbike.

 

Dagens Gossip