Lærerne må leve med arbejdstidsaftale i ny overenskomst

Lærernes Centralorganisation (LC) og Kommunernes Landsforening (KL) indgår aftale om en treårig overenskomst, der giver lærerne reel mulighed for planlægning og forberedelse, oplyser lærerorganisationen i en pressemeddelelse.

Derimod fik lærerne ikke en ny arbejdstidsaftale, som kunne have erstattet den eksisterende lov, som blev indført ved et indgreb i 2013, fortæller formanden for LC og Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg gik efter en arbejdstidsaftale, der kan erstatte den nuværende lov. Det er ikke lykkedes.

- Til gengæld har vi med den nye overenskomst i fællesskab med KL taget en række initiativer, der skal sikre, at lærerne kan lykkes med opgaven.

- Det drejer sig ikke mindst om, at lærerne skal have reel mulighed for planlægning, forberedelse og efterbehandling af undervisningen, siger Anders Bondo Christensen i en skriftlig kommentar.

Da LC og KL ikke kunne blive enige om en ny arbejdstidsaftale reguleres lærernes arbejdstid fortsat efter den lov, som Folketinget vedtog efter lærerkonflikten i 2013, der er endte fire ugers skolelukning.

- KL har under hele forløbet understreget, at vi ikke vil genindføre bindinger på, hvad lærernes arbejdstid skal bruges til. Men vi forudsætter naturligvis, at der er et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skolelederne og lærerne, siger Michael Ziegler i en skriftlig kommentar.

Aftalen betyder samtidig, at KL og LC vil støtte det lokale samarbejde på den enkelte skole. Det betyder, at man lokalt kan lave aftaler for at løse nogen af de udfordringer, som skolen har.

Derudover bliver lærerne og børnehaveklasselærerne hævet et løntrin med den nye aftale, og man får ret til at afholde den sjette ferieuge i hele dage. Det betyder, at reglerne svarer til andre kommunalt ansatte.

Den nye overenskomstaftale gælder for de næste tre år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip