Læs de vilde forklaringer: Sådan snyder bilister sig til en p-plads for handicappede

19/04/2013 12:41

Michael Nielsen

Nyheder
Bilister, der er trætte af at lede efter en parkeringsplads, skyr tilsyndeladende ingen midler i jagten på at få bilen parkeret. I hvert fald snyder hundredvis af bilister sig til ulovlig adgang til at parkere på pladser, der ellers var reserveret til handicappede. Alene i København Kommune er der det seneste halve år opdaget 290 tilfælde af snyd Det skriver MetroXpress. Og det skorter ikke på kreativitet, når bilisterne skal tiltuske sig de handicapkort, der kan sikre dem gode parkeringsmuligheder. Ifølge avisen er der eksempler på folk, der har brugt handicapkort, som ellers har tilhørt afdøde familiemedlemmer. Der har også været eksempler på, at gerningsmænd bryder ind i handicappedes biler og stjæler kortene. Jesper Boesen, der er projektchef i Danske Handicaporganisationer, er fortørnet over snyderiet. - Det er dybt umoralsk. Handicap-parkeringspladser er indgangen til at kunne deltage i samfundslivet for mennesker med handicap. Hvis det var dig eller mig, kunne vi tage bussen eller parkere lidt længere væk, siger han til MetroXpress. Tidligere var det svært for p-vagter at tjekke, om handicapkortet i bilruden var gyldigt, men i 2012 blev der indført en ny praksis, som har gjort det nemmere at afslører snyderiet. Bliver man snuppet i bevidst at snyde med et handicapkort udløser det en bøde til de skyldige bilister.

Mest læste i dag

Bilister, der er trætte af at lede efter en parkeringsplads, skyr tilsyndeladende ingen midler i jagten på at få bilen parkeret.

I hvert fald snyder hundredvis af bilister sig til ulovlig adgang til at parkere på pladser, der ellers var reserveret til handicappede. Alene i København Kommune er der det seneste halve år opdaget 290 tilfælde af snyd

Det skriver MetroXpress.

Og det skorter ikke på kreativitet, når bilisterne skal tiltuske sig de handicapkort, der kan sikre dem gode parkeringsmuligheder.

Ifølge avisen er der eksempler på folk, der har brugt handicapkort, som ellers har tilhørt afdøde familiemedlemmer. Der har også været eksempler på, at gerningsmænd bryder ind i handicappedes biler og stjæler kortene.

Jesper Boesen, der er projektchef i Danske Handicaporganisationer, er fortørnet over snyderiet.

- Det er dybt umoralsk. Handicap-parkeringspladser er indgangen til at kunne deltage i samfundslivet for mennesker med handicap. Hvis det var dig eller mig, kunne vi tage bussen eller parkere lidt længere væk, siger han til MetroXpress.

Tidligere var det svært for p-vagter at tjekke, om handicapkortet i bilruden var gyldigt, men i 2012 blev der indført en ny praksis, som har gjort det nemmere at afslører snyderiet.

Bliver man snuppet i bevidst at snyde med et handicapkort udløser det en bøde til de skyldige bilister.