Læserbrev: Amatøragtig udbudsrunde af hjemmehjælpen

Læserbrev af Benny Dall, spidskandidat for Enhedslisten i Kolding.

Det kommunale udbud af hjemmehjælpen endte i ren kaos.

Det er politikernes ansvar. Intentionen var at få færre private udbydere og en lavere pris. Resultatet er næppe til at overskue, end ikke for de politikere som tog beslutningen.

Ingen ved om udbyderne rent faktisk kan levere den definerede ydelse til den lave pris. Ingen ved om den prisbestemmende aktør får en eneste kunde i kommunen.

Hvad vi derimod ved er at det har resulteret i udbredt usikkerhed hos ældre, der har valgt private leverandører, usikkerhed hos de mange ansatte hos Kære Pleje og Care Gruppen.

Unødigt pres på forvaltningen, der måtte redde trådene ud for politikerne og bl.a. sørge for at Tryghedsplejen blev fjernet som udbyder.

Dette kunne være undgået, hvis politikerne havde været deres opgave voksen. Som i andre kommuner, bl.a. Vejle, kunne Kolding have gennemført en prækvalifikation af tilbudsgiverne forud for den endelige udbudsrunde.

Bliv ven med Dagens Kolding på Facebook - Altid gratis nyheder

Nu er situationen den, at de valgte private udbydere er: Attendo, der ikke har klienter i Kolding, Trekantens Rengøring, der ikke har erfaring i at løse opgaver indenfor personlig pleje og Care Gruppen og Kære Pleje, der kan fortsætte som de største lokale udbydere.

Den politiske opgave er nu at fortsætte den skærpede kontrol for at sikre uændret kvalitet på hjemmehjælpen og samtidig forholde sig til, hvorvidt den lavestbydende udbyder Attendo overhovedet etablerer sig i kommunen og overhovedet bliver valgt af de ældre.

Sker det ikke, er det Enhedslistens holdning, at man må overveje mulighederne for at opsige kontrakten med Attendo og iværksætte en ny udbudsrunde.

 

Dagens Gossip