Læserbrev: Bakker op om lovliggørelse af peberspray

Læserbrev af Jack Gregersen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Sydjyllands storkreds, Katrinegade, 6000 Kolding.

Jeg kan kun bakke op ideen med at lovliggøre pebersprayen, for at styre hvem der har dem, burde det være politiet der uddeler dem, det skal være sådan at folk kan søge om dem ligesom som man skal søge om en blankvåbentilladelse.

Jeg tror at der er mange der vil føle sig mere sikker hvis de må have sådan en i hjemmet, specielt for de ældre som er mere og mere udsat for hjemmerøverier, fra fx kriminelle bander fra Østeuropa.

Som loven i dag må du fx gerne have et bat eller fx noget hårdlak som du kan bruge som selvforsvar i hjemmet, men bruger du peberspray bliver du anklaget for brud på våbenloven, og det kan jo ikke passe at man skal blive anklaget, for at beskytte sig selv og sin ejendom.

Bat og eksempelvis hårdlak er dog ting der tit giver varige mén, modsætning til peberspray som kun virker i tre timer, så kan ikke se hvorfor den ikke skal lovliggøres.

Politikernes argument med at så vil folk bare begynde og tage pebersprayen med sig, tror jeg ikke på for så kunne de lige så godt have taget en hårdlak eller en anden spray med sig, og det ser man ikke folk har.

 

Dagens Gossip