Læserbrev: Børnetallet er faldende

02/10/2013 07:56

Elo Christoffersen

Nyheder
Læserbrev af Trine Maria Sloth Ebbesen (SF), byrådsmedlem, J.A.Petersenspark 17, 6093 Sjølund. Det faldende børnetal er en udfordring. Det betyder nednormering af antallet af pladser i daginstitutioner, og dermed fyrede pædagoger og dagplejemødre. Det giver mening at nednormere, der hvor børnetallene er faldene – fremfor at klippe en tå og hugge en hæl over hele børneområdet. SF så gerne mere tid til børnene. Effektiviseringsbølgen har nået et punkt, hvor yderligere besparelser ville gribe ind udviklingen for det enkelte barn. Derfor var det vigtigt at holde fast i de ekstra resurser, SF sikrede området ved sidste års budget. Vi ved alle, at ved at give mere tid og kvalitet til børnene vil de udvikle sig sundere. Sådan at alle børn kan være aktivt deltagende og bidrage til fællesskabet. Derfor er det også vigtigt, at der i alle institutioner er en grundnormering, som passer til børnetallet. Ligesom det var vigtigt for SF i budgetforhandlingerne, at sikre sig, at når børnetallene igen stiger, så vil normeringen også stige.

Mest læste i dag

Læserbrev af Trine Maria Sloth Ebbesen (SF), byrådsmedlem, J.A.Petersenspark 17, 6093 Sjølund.

Det faldende børnetal er en udfordring. Det betyder nednormering af antallet af pladser i daginstitutioner, og dermed fyrede pædagoger og dagplejemødre.

Det giver mening at nednormere, der hvor børnetallene er faldene – fremfor at klippe en tå og hugge en hæl over hele børneområdet.

SF så gerne mere tid til børnene. Effektiviseringsbølgen har nået et punkt, hvor yderligere besparelser ville gribe ind udviklingen for det enkelte barn. Derfor var det vigtigt at holde fast i de ekstra resurser, SF sikrede området ved sidste års budget.

Vi ved alle, at ved at give mere tid og kvalitet til børnene vil de udvikle sig sundere. Sådan at alle børn kan være aktivt deltagende og bidrage til fællesskabet. Derfor er det også vigtigt, at der i alle institutioner er en grundnormering, som passer til børnetallet.

Ligesom det var vigtigt for SF i budgetforhandlingerne, at sikre sig, at når børnetallene igen stiger, så vil normeringen også stige.