Læserbrev: Borgmesteren skylder stadig et svar

Læserbrev af MF Karina Lorentzen (SF) og byrådsmedlem i Kolding Trine Ebbesen (SF).

Borgmester Jørn Pedersen (V) vil ikke ud med, om han støtter Venstres planer om nulvækst i kommunerne, som AE har beregnet, vil koste Kolding 214 stillinger og 159 mio. kr.

I stedet bruger han et klassisk afledningstrick, så enten må vi forstå det sådan, at Jørn Pedersen ikke vil stå ved Venstres politik og har svært ved at sige det direkte - eller også er han faktisk for den, men ønsker ikke at oplyse vælgerne om det i en tid med kommunalvalg.

Det er lidt for tyndt at sige, at vi må vente med at se, hvad konsekvenserne af nulvæksten bliver. Vi er nødt til at forholde os til, hvad Venstres politik kommer til at betyde, så vi har mulighed for at diskutere, om det nu også er den rigtige vej at gå. Det ville altså klæde Venstre i Kolding at stå ved partiets politik, så skal vi i SF nok tage ansvar for vores egen.

Vi erkender, at vi på grund af den økonomiske krise har været nødt til at nedjustere vores ambitioner, og derfor er væksten i den offentlige sektor blevet lavere, end vi oprindeligt havde lagt op til.

Det er vi nødt til, hvis vi skal føre en ansvarlig økonomisk politik og det får selvfølgelig konsekvenser alle steder i vores velfærdssamfund - også ude i kommunerne.

Men hvis borgmesteren synes, at økonomien i Kolding er stram nu, hvor regeringen faktisk tillader det offentlige forbrug at stige, skulle han prøve Venstres kur med nulvækst – så vil borgerne virkelig komme til at opleve en langt strammere økonomi, end de gør i dag.

Forskellen kan nemlig måles i mange millioner og dermed ikke uden betydning for vore plejehjem, skoler og institutioner.

Vi kan konstatere, at borgmesteren stadig skylder vælgerne et svar.

 

Dagens Gossip