Læserbrev: De små virksomheder er klemte af krisen

Læserbrev af Flemming Damgaard Larsen, medlem af Folketinget for Venstre, valgt i Region Sjælland.

Krisementaliteten er for alvor slået igennem hos de små virksomheder. Der er udbredt pessimisme på en række områder, blandt andet i forhold til troen på, hvornår krisen vender og på, hvordan det vil gå med jobskabelse og beskæftigelsen inden for dette segment. Det viser en undersøgelse foretaget af Håndværksrådet blandt 849 af dets medlemmer.

Selvom pessimismen er ærgerlig og uproduktiv og skaber risiko for selvopfyldende profetier, så bebrejder jeg ikke de små virksomheder for deres dystre syn på fremtiden. Regeringen har desværre straffet danske erhvervsdrivende på måder, der er svære at komme uden om. Optimismen er vanskelig at bevare, når den ene skat og afgift efter den anden rammer de enkelte virksomheders daglige drift. De mange ekstra regninger gør det mere besværligt at drive virksomhed i en tid, hvor der aldrig har været mere behov for det modsatte.

Når regeringen samtidig fjerner initiativer som BoligJob-ordningen og dermed sløjfer omkring 5000 job, er det svært at se, hvordan vækst og beskæftigelse skal opstå. Det er en holdning, som Dansk Byggeri og flere andre organisationer deler, og som bør tages alvorligt.

Netop i krisetider er det vigtigt, at vi fra politisk side tager aktiv del i at vende pessimisme og krisementalitet. Kun ved at skabe tillid og optimisme, kan vi skabe en fælles tro på fremtiden, der er helt nødvendig, hvis vi skal sætte gang i forbruget og dermed efterspørgslen. I stedet for at udskrive flere skatter og afgifter, der afføder mere pessimisme, skal vi sørge for at skabe en positiv spiral, der også gavner de små og mellemstore virksomheder.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip