Læserbrev: Det går godt med børneområdet

Læserbrev af Christian Haugk, Gruppeformand for Socialdemokraterne og formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Vranderupvej 45, 6000 Kolding.

Børn i Kolding Kommunes daginstitutioner er godt med i forhold til sprogudvikling. Det viser den kvalitetsrapport for 2013 vi netop har haft til politisk behandling i Børne- og Uddannelsesudvalget.

I forhold til læsning i daginstitutionerne har børnene alderssvarende kompetencer, eller over det aldersvarende niveau. Det er solide resultater der lykkes gennem en stærk faglig indsats. Der er god grund til at være stolt af det arbejde der udføres i såvel dagpleje som i daginstitutionerne.

De årlige kvalitetsrapporter havde denne gang bl.a. fokus på sprog og sygefravær. Dagplejerne havde bl.a. fokus på at nedbringe sygefraværet og det er lykkes, at rykke sygefraværet ned under det gennemsnitlige kommunale niveau. Det er et resultat der bør kunne inspirere andre steder i kommunen.

Det er et stort privilegium, at være formand for et så vigtigt område som vore børn og unge udgør. Men det er også fantastisk at konstatere det enorme engagement der er til stede blandt alle medarbejdere - uanset om det er pædagogmedhjælpere, pædagoger, lærere eller ledere.

Kvalitetsrapporterne skal nu godkendes i byrådet og det giver muligheden for at alle kan komme tættere på de gode resultater der skabes på børneområdet i Kolding Kommune.

 

Dagens Gossip