Læserbrev: Fokus på miljø i undervisningen

Læserbrev af Molle Lykke Nielsen, formand for Uddannelsesudvalget (DF), Mosegyde 11, Hejls.

Der er slet ingen tvivl om, at vi alle skal være med til at passe på vores fælles miljø og klima.

Som formand for Uddannelsesudvalget lægger jeg stor vægt på, at folkeskolen i Kolding Kommune er en vigtig faktor, omkring oplysningerne om disse emner.

Dansk Folkeparti fik ved sidste budgetforhandling, afsat penge til at investere i opsætning af solcelleanlæg på skoler og dagsinstitutioner. Ideen omkring dette budgetforslag var både, at investere i grøn energi samt gøre brug af investeringen i undervisningen, omkring forbrug, ydelse, miljøhensyn osv. ved at aflæse computerne der er tilsluttet de forskellige anlæg. Daginstitutionerne kan gøre brug af disse, igennem leg og læring.

De sparede omkostninger til energi, skulle gerne udmønte flere penge til børnenes ve og vel i dagpasning og undervisning på alle niveauer.

Et andet godt eksempel er det nye installerede minikraftvarmeanlæg på Fynslundskolen. Det er lavet til, at yde strøm og varme til skolen, så der her opnås en besparelse på udgifter til energi, på ca. 100.000 kroner pr. år.

Min overbevisning er, at det er nødvendigt vi som kommune går foran med disse investeringer og samtidig inddrager ungdommen igennem leg, læring og fagundervisning. For at vores fremtidige forvaltere af samfundet, får forståelse for udfordringen omkring miljø og klima.

Ovennævnte har været et af mine indsatspunkter, i min periode som formand for Uddannelsesudvalget. Jeg vil også fremover have fokus her, da natur og teknikundervisning, sammen med musik og bevægelse er et af mine store interesseområder.

 

Dagens Gossip