Læserbrev: Giv Venstre og Sophie Løhde en tudekiks

Det er Kirsten Rask (A) fra Høng, der sidder i Region Sjælland, som kritiserer Venstre og Sophie Løhde i debatten om behandlingsgaranti. Hun skriver:

- Venstre ved man hvor man har - eller gør man? Er der forskel på forskelle eller er forskelle forskellige?

Nu må nogen da snart tilbyde både V og Sophie Løhde en "tudekiks" - for det er da ynkeligt at læse om al den retfærdighed som de ønsker for den danske befolkning som helhed og for patienterne i særdeleshed.

I lørdagens Jyllands Posten (JP) skriver Venstes (V) sundhedsordfører Sophie Løhde, at det er et stort tilbageskridt at indføre forskellige behandlingsgaranti på forskellige lidelser. Hun skriver også, at V ønsker at alle skal kunne komme til inden for 1 måned - at der ikke skal kunne tages forskellige hensyn, under forskellige vilkår.

Dengang de borgerlige sad i regering, var der ikke forskellig behandlingsgaranti - nej, for da var det pengepungens størrelse der bestemte.... da var det om man selv havde råd til at tage på et privathospital til behandling... eller om man havde en skattefinansieret sundhedsforsikring der betalte...

Og hvem var det så det havde en sådan skattefinansieret sundhedsforsikring?

Ja, det var nok ikke den arbejdsløse..... eller kontanthjælpsmodtageren... og heller ikke den almindelige folke- og førtidspensionist.... det var ikke engang alle i arbejde der havde sådan en!

Så jeg vil tillade mig at konkludere, at Venstes påstand om vilje til retfærdighed er opfundet til lejligheden - ikke fordi de absolut vil have 100% retfærdighed - men fordi de vil have en anderledes retfærdighed.... en "retfærdighed" hvor det er pengepungen og skattefinansierede sundhedsforsikringer der er årsagen - i stedet for kompetente sundhedsfaglige vurderinger som sikrer en langt højere grad af mest mulig sundhed for pengene - hvor de alvorligt syge- og mest syge der behandles først - og hvor alle andre har en behandlingsgaranti på 2 mdr.

Der ud over er der er iværksat en på udredningsgaranti på 1 måned, som betyder at langt de fleste patienter ikke længere skal vente i månedsvis, bare for at få stillet en diagnose.

Så Sophie Løhde og Venstre kan være helt trygge, der skal nok komme bedre forhold for de mennesker som desværre bliver syge.

Vi modtager gerne læserbreve fra hele Danmark - både om lokale, regionale og landsdækkende forhold. Send dem til [email protected].

 

Dagens Gossip