Læserbrev: ”Historisk” klimaaftale koster kassen

Læserbrev af Jørn Dohrmann (DF), MF, byrådsmedlem og kandidat til Europaparlamentet, Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup.

Regeringen, SF, Enhedslisten og De Konservative er netop blevet enige om en ny klimalov, som set med Dansk Folkepartis øjne er overambitiøs og dyr.

De Konservative, som nu lige pludselig er blevet meget grønne, påstår at vi kan reducere vores CO2 udslip med 40 % frem mod 202o, uden at det koster job eller skader erhvervslivets konkurrenceevne.

Realiteten er dog, at man med denne lov pålægger dansk erhvervsliv nye tunge byrder, også flere byrder end andre EU-lande. Jeg mener, at det er den forkerte vej at gå i en tid, hvor virksomhederne stadig er prægede af den økonomiske krise.

Og vi ved jo godt, at i sidste ende er der kun forbrugerne til at betale, så det kommer til at kunne mærkes på pengepungen for helt almindelige danskere. Det er i forvejen ikke billigt at forbruge el i Danmark. Enhver, der har studeret sin elregning nærmere ved, at strømmen kun koster ca. 40 øre, og at resten op til 1,80 kr. er diverse skatter og afgifter.

Og så har jeg altså vanskeligt ved at forstå, hvorfor man altid insisterer på, at Danmark skal gå foran og være duks indenfor EU? I forhold til CO2-udledningen på verdensplan, vil denne øgede danske reduktion ingen betydning have overhovedet, men den vil gøre det vanskeligere for dansk erhvervsliv at konkurrere internationalt.

De Konservative vil gerne slå sig op på at være et erhvervsvenligt parti, som også gerne vil sænke skatter og afgifter for borgerne. De skylder en forklaring på, hvor pengene og den øgede CO2-reduktion til den nye klimalov kan findes uden at koste dyrt for danske virksomheder og forbrugere.

 

Dagens Gossip