Læserbrev: I Kolding kommune går det imod lysere tider

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, formand for Teknik & Boligudvalget og gruppeformand for Konservative i Kolding, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Som formand for Teknik og Boligudvalget i Kolding er det er stor glæde at kunne oplyse om, at der nu atter bliver lys i samtlige gadelamper, i alle af døgnets mørketimer.

Lys i samtlige lamper er godt for tryghed og velvære for kommunens borgere, og vil medføre mindre kriminalitet, det er derfor en rigtig god sag.

I fire års perioden fra 1. juli 2013 til 1. juli 2017, vil mere end 15.200 gadelamper, 800 træmaster og 1.650 gittermaster blive udskiftet.

Der vil i perioden blive opsat tidsvarende standere med nye energispare amature.

Udskiftningen medfører en kæmpe energi besparelse til gavn for miljøet og for CO2 regnskabet. Dertil kommer at udskiftning til nyt materiel og ekstra udgift ved at lade lyset brænde i samtlige lamper natten igennem, længe er betalt, og at der derudover er en årlig besparelse af væsentlig størrelse.

Der er indgået en 15-årig kontrakt med Tre-For Entreprise der pr. 1. juli 2013 overtager energirenovering samt drift og vedligeholdelse af den kommunale vejbelysning.

Det er en klar aftale at energirenoveringen gennemføres i perioden 1. juli 2013 - 1. juli 2017, og at udskiftningen af samtlige træ- og gittermaster og luftledninger foregår i samme arbejdsgang.

 

Dagens Gossip