Læserbrev: Indvandringens pris

Læserbrev af Jørn Dohrmann (DF), MF, byrådsmedlem og kandidat til Europaparlamentet, Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup.

Indvandringen fra ”ikke-vestlige” lande koster milliarder af kroner for Danmark hvert år, viser en ny analyse fra Rockwool fondens forskningsenhed.

Indvandringen fra de ikke-vestlige lande så som Tyrkiet, Somalia, Libanon og Irak m.fl. koster over 16 milliarder kroner i offentlige udgifter om året. Analysen viser endvidere, at vi kan forvente store udgifter på den konto i hele den analyserede periode frem til 2050.

Mange lande i Europa har tilsvarende udfordringer med indvandringen fra ikke-vestlige lande, så man skulle tro, at man i EU var meget fokuseret på at løse disse problemer. Men det er langt fra tilfældet, EU gør intet for at stoppe tilstrømningen. Her er man mere fokuseret på at kritisere et lille land som Danmark, når vi formaster os til at skærpe kontrollen ved vore egne grænser, sådan som vi oplevede, da VK-regeringen og Dansk Folkeparti skærpede grænsekontrollen for et par år siden.

Man får nærmere indtryk af, at man mange steder i EU-systemet synes, at det er helt fint med en lind strøm af importeret arbejdskraft, som kan være med til at trykke lønningerne – der er i hvert fald masser af indvandrere, som arbejder til meget lave lønninger med eksempelvis at plukke frugt i Sydeuropa.

Men i et land som Danmark, hvor vi har indrettet os med høje skatter og forholdsvis høje lønninger og sociale ydelser, oplever vi, at almindelige danske arbejdere bliver sat under pres af denne udvikling. Vi har jo for eksempel set, hvordan de danske slagterier bliver lukket og arbejdspladserne flyttet til andre lande.

Og det er ikke kun slagteriarbejderne og deres familier, der mærker dette, men også mange i følgeerhverv (smede, elektrikere osv.), der har haft slagterierne som kunde.

Begreber som ”social dumping” og ”velfærdsturisme” er blevet en del af den politiske debat i takt med, at udgifterne til bl.a. SU og børnepenge til udlændinge eksploderer. Men regeringen har mest af alt travlt med at bagatellisere problemets omfang. I Dansk Folkeparti tager vi disse udfordringer alvorligt.

Vi ønsker et slankere og mere fleksibelt EU, hvor landene samarbejder om eksempelvis handel og miljø men blander sig uden om landenes sociale ydelser og arbejdsmarkeder eller ret til at have grænsekontrol.

 

Dagens Gossip