Læserbrev: Lad os gøre sygehuset unikt

Læserbrev af Peter Kofod Poulsen, by- og regionsrådsmedlem og folketingskandidat(DF), Storegade 77A, Haderslev.

Jeg har på Dansk Folkepartis vegne foreslået, at udviklingshæmmede skal stå for kunsten på sygehuset i Aabenraa. Der er afsat 3 mio. kr., som jeg selv stemte imod bevillingen af, da jeg mener, det er for højt et beløb – særligt, når man tager byggeriet i betragtning med budgetoverskridelser, forsinkelser og et manglende køkken.

Nuvel, nu er pengene bevilget. Og jeg respekterer den demokratiske proces. Derfor gik jeg også ind i arbejdet i kunstkomitéen for at gøre en klar forskel og for at få så meget for pengene som muligt. Kort og godt: vi skal være konstruktive.

Derfor skuffer det mig også, at mange politikere ikke vil gøre en forskel ved at lade udviklingshæmmede udføre kunsten på sygehuset. Jeg har selv set noget af den kunst, der er produceret på beskyttede værksteder – og den er fuldt og helt ligeså god som al andet kunst.

Lad os dog bruge det. Lad os gøre en forskel – og lad os vise omverdenen, at vi gerne vil være med til at fjerne de fordomme, der kan være omkring udviklingshæmmede.

Vores nye sygehus i Aabenraa skal være hele Sønderjyllands hospital. Lad os vise Danmark og os selv, at vi tør gå nye veje og gå foran.

 

Dagens Gossip