Lakridsmælk bliver det nye hit

Køernes foder betyder meget for smagen af mælk og det giver helt nye muligheder for produktudvikling. Nye forsøg viser at hvis man blander lakridsrod i grovfoderet hos malkekvæg, så får mælken et markant smagstvist af lakrids - helt naturligt og uden kunstige tilsætningsstoffer.

- Det giver os jo helt nye muligheder for at give helt nye smagsoplevelser til mælken og skabe produktudvikling helt ude i stalden. Det foregår ganske enkelt ved, at man blander op til 10% lakridsrod i køernes traditionelle foder og efter et par uger, så kan man smage en tydelig smag af lakrids i mælken, fortæller mælkeproducent Asger Christensen fra Jordrup mellem Kolding og Lunderskov.

Man kan naturligvis kun have én smag per mælkeproducent og i et lokalområde, da køerne malkes automatisk og der skal hænge sammen med logistikken og afhentning af mælken. En række mælkeproducenter i Jordrup har derfor valgt at starte med lakridsen.

Læs også: Aprilsnar fra Dagens.dk

Mælken vil blive lanceret i traditionelle kartoner, hvor de klassiske blå nuancer udskiftes med sort. Man starter med en minimælk variant - senere forventer man at der kommer yoghurt, ost, smør og måske også skolemælk med i sortimentet. Man er i gang med forsøg om det også giver smag til kødet – så vi måske i fremtiden vil kunne købe lakridsbøffer også.

- Og det er ikke kun forbrugerne der kan glæde sig til den nye mælkevariant - køerne er også vilde med at få mere variation i fodersmagen, slutter Asger Christensen

Den nye mælk lanceres 1. april på Nørupgaard, hvor man både kan smage mælken, se de nye emballager og dufte foderblandingerne og også kan klappe de nye lakridskøer.

 

Dagens Gossip