Lamper fra Eurovision Song Contest på auktion

Lørdag den 10. maj vil København være på den anden ende, når mange tusinde tilrejsende gæster indtager byen i anledning af finaleshowet i Eurovision Song Contest 2014. Eventen finder sted på Refshaleøen i København fra den 6.-10. maj i en af de enorme haller, der engang var ejet af skibsværftet B&W.

Der er tale om en mediebegivenhed af format med flere end 170 millioner seere fra hele verden, der vil følge Basim med ørehængeren ”Cliche Love Song” og de mange andre deltagere fra godt 40 forskellige lande.

Prominent design i B&W-bygningen

Når Eurovision Song Contest 2014 ruller over skærmen den 6., 8. og 10. maj, vil man også blive mødt af seks store lamper, der udgør en del af eventens primære udsmykning.

De er formgivet specielt til formålet af den unge danske designer Øivind Slaatto, der blandt andet er kendt for sin formgivning af B&O’s nye A9-højtaler og Le Klints smukke lampe “Swirl” – én af virksomhedens hidtil bedst sælgende lamper. Lige nu har han flere effekter i støbeskeen i samarbejde med førende belysningsfirmaer.

Firmaet Cotter.dk står bag selve produktionen af de seks lamper, som DR har lejet til denne storslåede musikevent. De vil blive ophængt rundt omkring i skibshallen – en i pressecentret, to i VIP-teltet og tre som en del af udsmykningen af foyerrummet, hvor alle gæsterne ankommer.

Fokus på lyskunst

Årets Eurovision Song Contest har i det hele taget fokus på lyskunst, og Kulturministeriet og Udenrigsministeriet støtter økonomisk et stort projekt, hvor den internationalt anerkendte kunstner Jesper Kongshaug skaber den magiske arkitekturfortælling ”skyLINE”, der med laserlys forbinder B&W-bygningen med andre centrale københavnske bygningsværker.

Lyskunstprojektet har til formål at skabe en æstetisk forbindelse mellem Refshaleøen og den øvrige by.

Fire lamper udbydes – en til fordel for Folkekirkens Nødhjælp

Alle Øivind Slaattos lamper er formgivet, produceret og håndbygget i København og hver udstyret med en 500W-lyskilde, men med mulighed for at udskifte til 1000W. Skærmene består af specielfremstillet polycarbonat belagt med højteknologisk folie, der bryder lyset i alle regnbuens farver.

Det får lampen til at funkle som en enorm diamant, der er fri for blænding.

Vurderingen lyder på 80.000-100.000 kroner pr. lampe.

DR har forkøbsret på en af lamperne, som de vil gemme som klenodie fra Eurovision Song Contest 2014. Fire af lamperne udbyder vi på net-auktion her hos Bruun Rasmussen, hvoraf den ene sælges til fordel for Folkekirkens Nødhjælp.

 

Dagens Gossip