Lance Armstrong må aflevere OL-bronze tilbage

Lance Armstrong har allerede fået frataget sine syv sejre i Tour de France. Nu mister amerikaneren også sin bronze i enkeltstart fra OL i 2000.

Den internationale olympiske komité, IOC, bekræfter, at man har bedt den vanærede tidligere cykelstjerne om at aflevere sin medalje tilbage.

- Vi har skrevet til Armstrong og bedt ham om at aflevere medaljen tilbage, og vi har informeret USA's olympiske komité, siger en IOC-talsmand ifølge Skysports.

Beslutningen er truffet før Armstrongs interview med talkshowdronningen Oprah Winfrey, hvor han angiveligt indrømmer brug af doping i sin aktive karriere.

IOC har i stedet reageret på det omfattende bevismateriale, som det amerikanske antidopingagentur, Usada, fremlagde sidste efterår. Her fortalte flere tidligere holdkammerater om Armstrongs brug af doping.

Rapporten fra Usada fik den internationale cykelunion, UCI, til at udelukke Armstrong for cykelsport i al fremtid.

- Beslutningen blev truffet før jul. Vi har bare ventet på en bekræftelse fra UCI om, at han ikke havde appelleret sin diskvalifikation, siger talsmanden.

Lance Armstrong har 21 dage til at appellere IOC's beslutning om at fratage ham bronzen i Sydney.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip