Landbruget kan ikke vente på bredbånd

IT-chef Ivan Munk fra Landbrug & Fødevarer påpeger, at landmændene ikke kan drive deres virksomhed uden hurtigt internet. For eksempel er det nødvendigt for, at de kan bruge de IT-systemer, der anvendes til at lave de lovpligtige indberetninger om, hvor mange dyr, de har på gården.

Derfor foreslår IT-chefen, at man gør brug af de eksisterende teknologierm blandt andet den såkaldte Wimax-teknologi.

»Trådløst bredbånd gennem Wimax-teknologi fungerede glimrende til de tyndt befolkede områder i Jylland, men økonomisk var det ikke rentabelt for leverandøren, der gik konkurs. Wimax-systemet kunne for relativt beskedne midler sættes i drift og afhjælpe problemet,« siger Ivan Munk.

»På samme måde kunne man arbejde med en hurtigere udbredelse af andre trådløse teknologier, som for eksempel 4G, og kobberbaserede løsninger. Landområdernes erhvervsliv kan ganske enkelt ikke vente på fiberløsningen,« fastslår han.

Wimax-teknologi er en trådløs bredbåndsteknologi, som modtager internetsignalet fra en række opstillede master. Rent praktisk fungerer det ligesom WiFi, men kan klare større afstande og højere hastigheder.

»Fiberteknologien er glimrende, men en udrulning til hele landet vil, selv under de bedste forudsætninger, tage en lang årrække. Og erhvervslivet på landet har brug for løsninger nu og her. Hurtigt bredbånd er i dag lige så vigtigt for en virksomhed som lys og vand,« siger Ivan Munk.

 

Dagens Gossip