Landbruget tilfreds med økologisk drejning

18/04/2013 19:10

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

I foreningen Landbrug og Fødevarer byder man Natur- og Landbrugskommissionens forslag til forbedringer af dansk landbrug og natur velkommen med åbne arme.

Anbefalingerne lægger op til en bedre udnyttelse af landbrugets ressourcer og potentiale, vurderer foreningens viceformand, Lars Hvidtfeldt.

- Hvis kommissionens forslag bliver omsat til en ny og moderne miljøregulering, vil det give hele Danmark et løft, siger han og påpeger:

- Danmark er et smørhul, når det kommer til fødevareproduktion, og den måde, miljølovgivningen er skruet sammen på i dag, forhindrer os i at udnytte potentialet.

Torsdag fremlagde Natur- og Landbrugskommissionen en rapport, der indebærer 44 anbefalinger med 144 konkrete forslag til at sikre et markant løft til naturen og skabe bedre indtjeningsmuligheder for landbrugserhvervet.

Lars Hvidtfeldt er især glad for, at kommissionen anbefaler, at man dropper de generelle tiltag, som er lagt ned over hovederne på de danske landmænd og sætter begrænsninger for merproduktion.

Det er kun godt, at der foreslås en mere målrettet og differentieret regulering, der kan gøre det muligt for danske landmænd at dyrke deres jord mere optimalt, lyder det fra foreningen.

- Fødevareerhvervets vækst starter i marken hos landmanden. Det er forudsætningen for, at vi kan øge produktionen af både konventionelle og økologiske råvarer i Danmark, siger Hvidtfeldt og tilføjer:

- Vi kan sikre tusindvis af afledte job på slagterierne, i byggeriet, i transportbranchen og så videre.

Også i Økologisk Landsforening sætter man pris på kommissionens anbefalinger:

- Vi ser positivt på kommissionens forslag om større frihed for landmænd til at tilrettelægge sin miljø- og naturindsats, så længe miljømål nås.

- På den måde kommer landmandens håndværk i spil, og motivationen og engagementet bliver større, siger formand Per Kølster.

/ritzau/